Acknowledgements

Acknowlegements


De meteo- en tijdinformatie op deze pagina's is samengesteld uit gegevens afkomstig van een meteostation, en daarvan afgeleide waarden. Voor het maken of vertonen van deze gegevens heb ik gebruik kunnen maken van formules en programmadelen. Daarvoor dank aan:

Oscar van Vlijmen voor informatie voor het berekenen van gevoelstemperatuur (windchill), warmte index (heat index), warmte verliezen (en de risico-klassificatie daarvan), humidex en de net effective temperature. Meer informatie hierover is te vinden op http://home.hetnet.nl/~vanadovv/Meteo.html, onderdeel van "Eenheden, constanten en conversies", Oscar van Vlijmen.

Kurt Krigg (kurt.krigg@virgin.net) voor de (DHTML en Javascript) clock.

Keith Burnett voor de formules en een implementatie van de opkomst en ondergangstijden van de zon en maan, en van de schemeringstijden.

John Walker voor de source code van zijn moontool, een programma dat in 1987 voor SUN computers ontwikkeld is ("the moon on the SUN"). Dit is gebruikt voor de maanfase berekeningen, de lunation, en afstanden van de aarde tot de maan en de zon.